Home » Nieuws »

Zzp’ers laten veel aftrekposten liggen

zzpHoewel tegenwoordig steeds meer mensen kiezen voor een bestaan als zelfstandige zonder personeel, blijkt dat lang niet iedereen zich hier even goed op voorbereidt. Aan zaken zoals het inschrijven bij de Kamer van Koophandel en het openen van een zakelijke rekening wordt vaak nog wel gedacht. De spelregels van de Belastingdienst zijn echter niet voor alle nieuwe zzp’ers even duidelijk. Zonde, want wie zich hier even in verdiept kan hiermee veel voordeel behalen en vergroot zo de kans op succes voor de nieuwe onderneming.

Gelukkig heeft de Belastingdienst een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet. De voorwaarden voor de zelfstandigenaftrek staan hier duidelijk vermeld en ook vind je informatie over zaken als de startersaftrek en het urencriterium. Dit zijn goede beginpunten voor iedere nieuwe ondernemer, maar daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden om belastingtechnisch wat voordeel te halen. Wist je bijvoorbeeld dat zaken zoals een nieuwe bureaustoel,  boekenkast of je abonnementen op vakliteratuur ook aftrekbaar zijn? Zolang bepaalde producten of aankopen voor jou noodzakelijk zijn om je werk te kunnen doen, komen deze in aanmerking als aftrekbare posten.

Nu is het bijna onmogelijk om als beginnend zzp’er op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden op het gebied van belasting. Als je je daar mee bezig zou willen houden was je immers wel belastingadviseur geworden. Om er zeker van te zijn dat je je volledig kunt bezighouden met je eigen bedrijf is dan vaak ook aan te raden om een boekhouder in de arm te nemen. Deze is gespecialiseerd in het bijhouden van een goede administratie en weet waar er op het gebied van belastingen voordeel valt te halen. Laat je hierbij niet afschrikken door de kosten, want een goede boekhouder verdient zichzelf gemakkelijk terug. Bovendien zijn die kosten óók weer aftrekbaar.

Tags: ,

 

Reacties zijn gesloten.